Sjøåsberget

På toppen av Sjøåsberget får man nyte en fantastisk utsikt nordover og sørover.

Hvis du vil ta turen til Sjøåsberget så starter du med å kjøre til Sjøåsen! :-) Etter avkjørselen til Brattlia Økogård ligger det en trafostasjon hvor det går det an å parkere. Det er også mulig å kjøre et hakk videre og parkere like ved der turtraséen starter.

For kart til parkeringen, se lengst ned på denne siden.

Turtraséen starter på det som er gammelvegen opp til gården. Den er inngjerdet, men har en port som er grei å åpne og lukke, se bilde. Følg gammelvegen et stykke og deretter blir det sti videre opp til berget med litt kuppert terreng. Sjøåsberget og utsiktspunktet ligger på yttersiden av kraftledningene som går oppover bergknausen.

Det er 0,85 km opp, og avhengig av tempo tar det ca 20-40 minutter. Turen blir belønnet med fantastisk utsikt! Nedover tar turen 15-25 minutter.

Gammelvegen som er starten på turtraséen. 


Søndag 9. mai hadde frivilligsentralen lavterskeltur til Sjøåsberget. Her har vi noen bilder fra turen. Takk til Oddveig Ressem og Lars Østring som tilrettela for en fin tur for oss! 


Veibeskrivelse 

Kjør av ved innkjørselen til Brattlia Økogård og parker ved trafostasjonen eller hakket lenger opp der turtraséen og gammelvegen starter. 

Kartkoordinater :  64.30540495115599, 11.22593638979785

Kartkoordinatene kan limes inn i Google Maps, Finn kart, Gule Sider Kart og andre karttjenester. 

For direkte tilgang i Google Maps, se nedenfor.

Flere dokumenter

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral