Vinteridyll 2020

Nok en flott Vinteridyll-uke er gjennomført! 41 barn har vært med på en eller flere aktiviteter denne uka, og i tillegg kommer filmkvelden med ca 80 publikummere.

Vinteridyll 2020 ble arrangert 17. - 20. februar. Dette er femte gang Namdalseid frivilligsentral arrangerer aktiviteter i vinterferien, og vi opplever at dette er et tilbud som folk ønsker og gleder seg til. Vi er glade for å kunne tilby disse aktivitetene som samler barn på tvers av alder. Tusen takk til alle som stiller opp i ferien for å få dette til!

Namdalseid frivilligsentral retter selvsagt en veldig stor takk til vår hovedsponsor Trøndelag Fylkeskommune! Resten av Vinteridyll finansieres av Namdalseid frivilligsentral, og det kan dere huske dere som går på bygdakafé at overskuddet derfra er også med på å muliggjøre dette!  

Vi vil gjerne dele litt av denne flotte uken, så her kommer det både tekst og bilder fra hver dag. Se stor bildekavalkade nederst. 

Barnas kjøkken

På Barnas kjøkken var det "indisk mat på norske fat" som stod på menyen. Deltakerne fikk både lukte og kjenne på mye krydder som kanskje var ukjent for de fra før. Den indiske maten trenger ikke være sterk, men den har mye smak. Det ble luktet på ristet og malt spisskummen, chilipulver, bukkehornskløver, tørket mynte, kanelstang, kardemommekapsler og mer til.

Iveren var stor blant de 15 kokkene i alderen 6 til 15 år. Mødre, søstre og bestemødre hjalp også ivrig til (ingen fedre og bestefedre denne gangen, men de er hjertelig velkomne).  

Alt det gode krydderet ble brukt i forskjellige retter. Det ble laget kyllinggryte og kebab på grillspyd. Selvsagt måtte det være nanbrød, og disse ble stekt på steketakke. Litt uvant var det med pannekaker av kikertermel, men artig å prøve en variant. Gul ris med gurkemeie var også morsomt.

Til slutt koste vi oss med muffins og kjeks.

Ansvarlig for aktiviteten var Linda Anette Ekker som holdt styr på kokker og oppskrifter. 


Kreativt verksted


14 barn samlet seg til felles kreativ utfoldelse på gammelbiblioteket. Det var Frida Marie Edlund fra Kunstmuseet NordTrøndelag som veiledet barna gjennom dagen. De fikk utlevert hver sin skoeske og kunne lage sin egen mini-fantasiverden med diverse utstyr. Det ble brukt både papir, stoff, maling og mye mer. Her ble det skapt mange flotte verdener! Og med så mange barn på ett sted så er det også godt gjort at konsentrasjonen og kreativiteten vedvarer gjennom hele dagen. En virkelig flott gjeng!

Lunsjen fikk de på bygdakafeen som hadde pizza på menyen denne dagen.  



Hest og ridning


Onsdag var det hest og ridning hos Kristina Kolstad og hestene hennes. Vi er alltid spente på været når det er uteaktivitet, og dagen kom med solskinn og herlig vintervær! Det var en utrolig flott dag på Kolstad hvor det var hestestell, hestekos, ridning, sledekjøring og grilling.

Glade barn og voksne gjorde denne dagen perfekt, fortalte Kristina.  


Gøy i gymsal og bassenglek 


Torsdag var siste dag med aktivitet, og dagen var delt i to med bassenglek og gøy i gymsal. Her fikk til sammen 25 barn utfoldet seg og brukt opp litt energi i løpet av dagen!

Takk til Namdalseid Røde Kors som stilte med badevakter i bassenget! 


Se vår bildekavalkade:


Takk til vår hovedsponsor Trøndelag fylkeskommune!  

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral