Varierte vinteraktiviteter for store og små

Feriedager med fine opplevelser er godt å ha med seg når skolen starter igjen!

Nå har vi hatt fire fine dager i vinterferien med aktiviteter i regi av frivilligsentralen og gode hjelpere! Mandag til torsdag har vi tilbudt aktiviteter, og vi har hatt Vi har hatt Barnas kjøkken, yoga, akedag, skyting, matlagingskurs ute og aktiviteter i basseng og gymsal. Og alt har vært gratis! :-)

Det har vært mange engasjerte barn og unge som har tatt del i fellesskapet sammen med voksne. Ca 50 barn har vært med på en eller flere aktiviteter hver i løpet av uka. 

Barnas kjøkken

Det er tydelig at matlaging interesserer barna! På mandag hadde vi "Barnas kjøkken" med en variert meny. Med 23 barn og 8 voksne så var det fullt nok på skolekjøkkenet, men alle hadde det veldig moro med matlaging! Stemningen var veldig god fra start til slutt! 

Dagens meny:

  • vårruller
  • fruktsalat med kesam
  • havrekjeks
  • fastelavensboller

Uten foreldre og besteforeldre som er med og hjelper til så hadde vi ikke fått dette til å gå rundt, så tusen hjertelig takk for innsatsen!  


Yoga
Yoga har blitt en fast innslag i aktivitetsukene våre, og vi er glade for å kunne tilby en aktivitet som ikke er blant det som vi har tilbud om til vanlig. Vi ser gjerne at yoga for barn også blir en vanlig aktivitet på Namdalseid, men enn så lenge så får vi benytte oss av det i aktivitetsukene. Takk til Saskia Heringa for godt lag med barna! 

Akedag
Man skulle tro at vinterferie = vinterforhold. Men dette er det ingen garanti for, og vi var veldig spente på om den annonserte akedagen skulle regne bort. Nå hadde vi kjempeflaks for snøen kom dagen før, og til og med solen tittet frem på oss! Vi hadde en super dag i akebakken! Ca 30 barn og voksne koste seg med aking, grilling og sosialt samvær. Snakk om en herlig dag! 

Filmkveld
På tirsdag kveld var 8. klasse på Namdalseid skole arrangør for filmkveld i samfunnshuset. Her var det ca 70 barn og voksne tilsammen på to filmer, så dette er et populært tilbud!

Vi viste filmene Zootropolis og Burning 2. Alle kunne se film gratis, og 8. klassen hadde kiosk for de som ville ha noe godt til filmene. 

"Lag mat ute"-kurs
Onsdag var det tid for Grete Ekkers matlagingskurs "lage mat ute". Dette er et populært kurs som vi har hatt flere ganger, og barna er veldig engasjerte. Formålet er å lære hva man kan lage av mat på bål. Og det er veldig mye! Denne gangen grillet vi faktisk pølse, men den var ikke kjøpt på butikken! Vi lagde den fra bunnen selv, og den var supergod! Sammen med hjemmelaget potetmos og lompe ble det et herremåltid!

Vi tok lærdom fra fjorårets vinterferie da vi gjorde alt ute og holdt på å snø ned. Så vi hadde skolekjøkkenet i bakhånd, og bra var det for det snødde jo bra denne dagen. Men vi grillet og spiste ute, selvfølgelig! 

Hagleskytekurs
Onsdag kveld samlet Namdalseid jeger- og fiskarlag lokal ungdom til hagleskytekurs på leirduebanen. 14 ungdommer møtte opp. Flere hadde aldri skutt med hagle, og andre var "litt" mer erfaren. Aldersgruppen 13-16 år, både gutter og jenter. Morsomt at flere foreldre stilte opp og engasjerte seg i barnas aktiviteter. Saft, pølser og bålkaffe inntatt, positiv ungdom, gledeshyl når leirdua ble knust, engasjert og lærevillige skyttere, sosialisering, latter, lykke, mestring, altså en kanon kveld! Namdalseid jeger- og fiskarlag ønsker på snarlig gjensyn på leirduebanen! 

Aktivitetsdag i basseng og gymsal
Torsdag stilte Namdalseid Røde Kors opp og arrangerte aktiviteter, og det ble tilsammen 13 barn med på dette. Her startet de med aktivitet i bassenget, og etter lunsj ble det både livredning og frileik i gymsalen 


Alt i alt har det vært vellykkede aktivitetsdager! Når både små og store gleder seg og har det gøy så er formålet oppnådd! Vi sees til neste aktivitetsuke!


Se bilder fra alle aktivitetene her:


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral