Tiltak etter Frivilligforum 2018

Dette er en oppsummering av gruppediskusjonene på Frivilligforum 13. februar 2018.

Gruppediskusjonene på Frivilligforum 2018 hadde temaet ”Frivilligsentralen 2025”. Med dette temaet skulle deltakerne løfte blikket og se fremover, forbi kommunesammenslåingen og litt til, og snakke om hvordan de vil at frivilligsentralen skal være for bygda.
 
Generelt ønsker folk seg en livskraftig bygd, hvor frivilligsentralen er en naturlig samlingsplass og en arena for samspill.
 
Basert på diskusjonene har vi kommet frem til følgende tiltak i prioritert rekkefølge. Dette er tiltak som kommer i tillegg til aktiviteter som er i gang og omtalt i handlingsplanen for 2018.

1. Prosjekt som konkretiserer ”Frivilligsentralen 2025” 

Det kom frem mange gode innspill denne kvelden, og mye av det er kortsiktig og kan tas tak i med en gang. For virkelig å løfte blikket og se på fremtidig utvikling skal det igangsettes et prosjekt som planlegger og gjennomfører ulike tiltak som underbygger en fremtidig utvikling av frivilligsentralen.
 
Dette prosjektet skal gjøre Namdalseid frivilligsentral synlig for Nye Namsos, være aktiv for å gjøre den nye administrasjonen bevisst på hvilke fordeler og styrker som ligger i frivilligsentralen vår, og en gang for alle etablere frivilligsentralen som en institusjon i bygda.
 
Prosjektet skal se på hvilke muligheter frivilligsentralen bør gripe i forbindelse med overgang til ny kommune. Dette gjelder bl.a. lokalisering.
 
Prosjektet starter opp 1. mars d.å. og skal være ferdig innen 31. desember d.å.
 
Prosjektleder er daglig leder i frivilligsentralen. Styret vil utgjøre prosjektgruppen, og andre ressurspersoner vil bli involvert etter behov. Grupper som kan utgjøre referansegrupper er f.eks. lag og foreninger, representanter fra frivilligheten, eldrerådet og ungdomsrådet.

 2. Synliggjøre aktiviteter  

Det kom frem at aktivitetene frivilligsentralen gjør bør synliggjøres mer. Dette gjelder markedsføring og aktiv bruk av media for å nå ut til målgruppene.

Forslag til tiltak for å synliggjøre aktiviteter:

  • Innføre ukesoppsummering og hva skjer neste uke, publiseres på facebook og hjemmeside
  • Bruke lokalavisa #fjordtilfjord aktivt for å fremme arrangement og aktiviteter
  • Videreutvikle hjemmesiden
  • Plan for hvordan kommunisere med ulike målgrupper
  • Frivillige, unge, gamle, politikere, kommune, lag&foreninger

3. Rekruttere frivillige 

Frivilligsentralen må jobbe for å involvere flere i frivillighetsarbeidet. Det er vesentlig å ha nok folk til oppgavene, og en annen side av saken er at folk skal føle seg inkludert og føle tilhørighet til aktiviteter for bygda.

4. Styrke tradisjonene våre 

Tradisjoner og faste aktiviteter er forutsigbare og virker positivt på folk. Frivilligsentralen bør satse på faste aktiviteter og samtidig vurdere om det er gamle tradisjoner som kan gjenopptas.

Eksempel:

  • Bygdakafé på Namdalseid hver tirsdag
  • Bygdakafé på Statland hver torsdag
  • Aktiviteter for barn og unge i vinter- og høstferie
  • Frivilligforum i februar
  • Nettvekstreff og temakvelder for lag og foreninger oktober/november
  • Turist i egen bygd med rømmegrøtsalg siste helg i mai
  • Turist i egen bygd med grilling siste helg i august

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral