Sy i lag

Bli med og sy i lag! Er du nysgjerrig på søm. Vil du lære å sy noe nytt eller vil du lære å reparere klær?

Vi er klare for en ny sesong med Sy i lag og oppstart er mandag 4. september. Da møtes vi på gammelbiblioteket kl 18.00-21.00. Deretter blir det annenhver mandag på samme sted og tid (uker med partall). 

Kom når det passer, det er ikke et kurs med sammenheng fra gang til gang. Det er heller ikke faste tema på kveldene. Alle får hjelp til de prosjektene de ønsker. 

Anna Solum er veileder og inspirator for de som trenger de. Anna lærer også bort triks og teknikker for å bli selvhjulpen. 

Sy hva du vil og få hjelp til gjennomføre.

Det er gratis å delta.


Litt om hva som er mulig å gjøre på Sy i lag:

Materialpakker
For at det skal være enkelt å komme i gang så kommer vi til å selge diverse materialpakker til en rimelig penge. Det er et alternativ til å ha med stoff og mønster selv. Med disse materialpakkene så får dere det som trengs for å gjennomføre et lite prosjekt.

Eksempel på materialpakker: luer, pannebånd, scrunchies, bærenett, grillvotter, toalettmappe, bakeklede.

Reparasjonsprosjekter
Har du klær som trenger en liten reparasjon. Kanskje ser du hva som burde være gjort, men vet ikke hvordan du skal gjøre det?

Hvis du vil reparere klær så må du ha med det utstyret du trenger for reparasjonen. For eksempel hvis du vil bytte glidelås så må du ha med glidelås i riktig farge og lengde. Eller vil du bytte ut en trykk-knapp med en vanlig knapp, så ha med ny knapp i riktig farge og størrelse.

Hvis du er i tvil om hva du trenger for et reparasjonsprosjekt så kan du ringe Anna Solum eller May Lillian Stakset Dahl på forhånd, så hjelper de deg til å finne ut hva du trenger. Hvis det er noe som mangler så går det an å fortsette neste gang også.

Redesign
Ta med klær som du kunne tenke deg å sy om eller gjenbruke. Om det er noe som har blitt for smått eller for stort, eller om du vil lage noe helt annet av plagget. Her er ingen prosjekter for små. 

Utstyr
Vi kommer til å ha en del grunnmaterialer tilgjengelig. For eksempel nåler, tråd, vatt, kritt, skjærebrett, sakser. Vi ønsker at alle kan ha med egen symaskin, men hvis du ikke har tilgang til en så låner vi en symaskin og en overlockmaskin på biblioteket. 

Vedlikehold av symaskin
Jevnlig vedlikehold av symaskinen er lurt, så det er også noe Anna kan vise til de som har med egen maskin.


Vi har opprettet en facebookgruppe hvor de som er med og er interessert kan utveksle beskjeder, ideer og annet som omhandler søm. Bli medlem i gruppen ved å gå til denne linken: https://www.facebook.com/groups/syilag


Vi håper at dette er noe for enhver smak! Bli inspirert og få hjelp!

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral