Stor matglede og himmelske smaker

Etter at tre aktivitetsdager med matlaging er gjennomført så sitter vi igjen med mange fine opplevelser!

Det ble tre vellykkede aktivitetsdager med matlaging i denne omgang - skikkelig matidyll! Her var det ivrige deltakere som koste seg alle dager! Det var så artig og engasjerende at noen ikke tok pauser heller!

Nå gjenstår den siste og fjerde dagen som er på Straumen lørdag 27. august. Her håper vi at mange også vil komme for gode matopplevelser i det fri! Påmelding til denne dagen finner du ved å trykke her.

Det er stor enighet om at dette vil vi har mer av! Her er litt om hva som ble gjort:

På tur med turmat i sekken 
Dette var en turdag med utflukt til Kalnestjønna. Her var det 2 km å gå begge veier. I sekken var det kaldmat som kunne tilberedes der oppe. Det ble en kjempefin dag med mange gode tips til innhold i matpakke som ikke trenger bål!

Deltakerne lagde turmat av rein fisk og kjøtt, blant annet varmrøkt elg og røykalaks. Grete fortalte om næringsrik mat og hvor viktig det er å ha med det på tur. Det gir gode byggeklosser til kroppen når man skal bruke energi, og det er også godt for motivasjonen for den videre turen. 

Alle deltok i forberedelsene, og det ble kuttet grønnsaker og eggerøre ble stekt på primus. Det ble rene skjære koldtbordet å forsyne seg fra! Alle hadde fått hver sin matboks, og denne ble fylt før de gikk ned til vannet og spiste. Der ble det en veldig fin og harmonisk stund tett på naturen.

Til slutt lagde de ostekake som er et kjempeartig tips til turmat! Basis var müsli med jordbær og honning. På fjellet vispet de krem for hånd og blandet i litt kremost. Dette ble lagt lagvis. Barna gikk på blåbærtur, slik at det ble blåbær på toppen.

Dagen ble avsluttet med en skikkelig regnskur, men alle var enige i at det var en super dag!

Tusen takk til Tore Skjerve fra Fjellstyret for god hjelp og servicetransport av utstyr.

Kake- og bakedagen 
Med mange bakeglade så ble dette og en super dag. Det ble mye melis og mel på skolekjøkkenet! 

De startet dagen med å lage pynt, bl.a. jordbær dyppet i sjokolade. Og så artig å leke seg med farger! Når de da lagde hver sin kake så var det moro å pynte med den pynten de hadde laget selv.

I tillegg til kaker så var det bolleskole og muffins. En kjempedag! 

Naturlig mat på bål 
Dagen med sjømat som tema ble arrangert på grillplassen på Sjøåsen. Dette ble også en kjempefin dag, men mye vind som gjorde at det var noen utfordringer med bålet. Men det gjaldt å være effektiv og lage mat mens de hadde ved.

Grete ville at de skulle lage noe som ikke alle spiser til vanlig, og valget falt på kveite og hval. De eldste fikk velge seg ut en råvare hver og tilberede, enten steke eller koke. Det ble veldig godt! Vi kan vel si at alle var veldig spente på hvalbiffen, og den ble kjempegod! (Ingen transmak).

De yngste fikk i oppgave å lage grønnsaker og fruktsalat. Det er tydelig at barna liker at det bugner og at det er fargerikt. Det blir veldig appetittvekkende!

Det er artig å få oppleve det store engasjementet og interessen barna har for matlaging. Kanskje har vi noen kokkespirer?

Vi ønsker å fortsette å tilrettelegge for slike mataktiviteter, og vi oppfordrer foreldre til å melde på barna når det blir flere slike dager! Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra barna, og da er det skikkelig moro å arrangere!


Takk til Gjensidigestiftelsen som har finansiert aktivitetene til stor glede for deltakerne!


Bildegalleri

Foto: Grete Ekker.


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral