"Sammen på tur" med kulturvandring og rømmegrøt

Det ble en trivelig dag med kulturvandring og rømmegrøt på Statland.

Vi har vært sammen på tur i dag! Med kulturvandring og rømmegrøt på Statland hadde vi en flott dag sammen. Gjestene var en god blanding av statlendinger og eidbygg, og noen flere også. 

I år fikk Namdalseid kulturminnelag og Namdalseid frivilligsentral tilskudd fra Norsk Friluftsliv til dette arrangementet, og dermed kunne vi finansiere gratis buss som gikk fra Namdalseid og tok med folk langs veien. 

Takk til Leif Martinsen som var guide. Han møtte bussen i Tøtdal-krysset og var guide over Statlandfjellet. Alle andre møtte opp ved Matkroken hvor han fortalte om bosetning, industri og annen historie. Kulturvandringen gikk videre (med buss og bil) til Fjellhallen. Dette var artig for både statlendinger og de som kom utabygdes fra. 

Enda flere tok turen til Musikkhallen for rømmegrøten der. 40 porsjoner rømmegrøt ble fortært med god appetitt. Kaffe og kaker var det også, så ingen gikk sultne hjem denne dagen.

Kulturminnelaget hadde quiz med en lett blanding av spørsmål. Her gjaldt det å både ha litt lokalkunnskap og annen kunnskap. 

Takk for årets rømmegrøtdag. Neste år blir det på Øyenskavelstu 11. juni. Velkommen dit! 

Anne Pedersen, Sissel Økvik og Sissel Kristensen stilte for frivilligsentralen på kjøkkenet.

Nydelig rømmegrøt og deilige kaker!

Solfrid Skevik fra Namdalseid kulturminnelag ønsker velkommen.

Svein Brørs og Magne Derås spekulerer på gamle verktøy som er en del av dagens quiz. Ble det noe premie på de tro?


Sammen på tur er et signalarrangement under Frivillighetens år 2022. Bakgrunnen er at Norsk Friluftsliv ønsker å få flere mennesker med på turer og aktiviteter i nærmiljøet. 

Namdalseid kulturminnelag og Namdalseid frivilligsentral har fått økonomisk støtte fra Norsk Friluftsliv til gjennomføringen av denne turen. Det er Stiftelsen Dam og Gjensidigestiftelsen som har gått sammen om å dele ut støtte til lokale arrangementer gjennom Norsk Friluftsliv.

Støtten gikk til finansiering av buss. 

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral