Namdalseid frivilligforum 2023 - kommune og frivillighet

Kommune og frivillighet var tema på årets frivilligforum.

Styreleder Steinar Lyngstad ønsket velkommen til årets frivilligforum. Dette er noe Namdalseid frivilligsentral har arrangert hvert år siden 2016, med ulike tema fra gang til gang. Denne gangen var det kommune og frivillighet som var temaet. Som seg hør og bør var det god mat og underholdning som alle fremmøtte kunne kose seg med! 

Brit Randi Sæther Pedersen introduserte kveldens tema ved å snakke om at vi må være sammen om å utvikle et bærekraftig velferdssamfunn, og hvor viktig det er at frivilligheten opplever at de er en likeverdig partner for kommunen/det offentlige. Det offentlige og det frivillige arbeidet trenger hverandre, og kan utfylle hverandre.

Gjermund Rye er kommunens prosessleder i dette arbeidet og dro forsamlingen igjennom en innledning, før det etterhvert ble "frivilligverksted" med diskusjoner ved bordene.

Her kom de blant annet frem at det er veldig mye bra frivillighet i Namdalseid og at det er viktig å ta vare på det vi har. Rekruttering kan være en utfordring for flere lag og foreninger. Det ble også oppfordret til å ta del i andres arrangementer som publikum. Noen påpekte at gratis husleie fra kommunen er et viktig bidrag til frivilligheten. 

Vi fikk trimmet lattermusklene da humorduoen "At de va" kom på scenen. De hadde mange gode poeng om tidsklemma, og noen kjente seg kanskje igjen? De tok det på kornet, kan vi si! 

Tusen takk til gjengen på kjøkkenet! Hildbjørg, Solfrid, Anne Grete og Tore. De sørget for god kveldsmat og kaffe til alle fremmøtte. 

Gjermund Rye er engasjert i frivilligheten!

Vi fikk trimmet lattermusklene når "At det va" var på scenen. En podkast som ikke er en podkast.







Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral