Magnushuken har fått ny bålpanne til felles bruk og glede!

Torsdag 3. juni hadde vi ”innvielse” av den nye bålpanna, og det ble en riktig trivelig kveld i det varme juniværet.

Magnushuken er et flittig brukt turmål i Namdalseid. Og selv om det er et ildsted her fra før så fikk vi forslag om at dette stedet kan oppgraderes med en ny bålpanne. Når bålpanna var på plass så passet det bra å kombinere "innvielse" og lavterskeltur.

Noen startet fra kommunehuset for å gå KULTurstien til Magnushuken, og siden Stolpejakten nå har startet så var det med stor entusiasme at det ble funnet flere stolper langs KULTurstien!

Tusen takk til Namdalseid Musikklag som troppet opp med popup-konsert! Det var stor stemning!

På grunn av at det har vært veldig tørt den siste periode så valgte vi å bruke grillkull i bålpanna istedet for ved, og Bodil Staven hadde kokt kaffe hjemme og tatt med opp til gapahuken.

Vi lagde litt mat på den nye bålpanna og serverte byggrynsgryte av Arne Brimi fra tv-serien ”Gutta på tur”. Oppskriften ble etterspurt, så den finner dere nederst i innlegget her.

Rydding og bruk av ild

Vi oppfordrer alle som bruker Magnushuken og alle andre turområder rundt omkring til å rydde etter seg når de forlater stedet! Det er triveligst for alle. 

Alle som bruker bålpanna og andre ildsteder må bruke de med fornuft. Det er alltid den som brenner bål som har ansvaret for brannsikkerheten og for å følge brannforskriften. Husk alltid å slukke bålet før du går!

Tips til flere lavterskelmål

Namdalseid frivilligsentral ønsker flere tips til steder som kan tilrettelegges som turmål med blant annet bålpanner og rastebenker. Vi har fått tips om Finnmyra, og der kommer det snart en rastebenk og en bålpanne!

Er det andre steder som kan tilrettelegges som enkle turmål? Vi ønsker å bidra til at flere kan komme seg ut uten at det nødvendigvis må være langtur. Helst bare et kort stykke å gå, men det kan også være bilvei helt frem.

Hvis du er grunneier og har en fin plass som du vil tilrettelegge for bruk så ta også kontakt slik at vi kan se på muligheter. Kontaktpersoner er Monica Sotberg eller Steinar Lyngstad.



Oppskrift på byggrynsgryte

Vi serverte mat laget på bål, og det var en byggrynsgryte av Arne Brimi fra tv-serien ”Gutta på tur”. Da serien gikk på tv så var det blant annet Petter Northug som var med på tur.

Vi skal innrømme at gryta var forhåndskokt hjemme på komfyren denne dagen og ble varmet opp over glørne på bålpanna, men skal man sitte en stund rundt bålet så kan den stå der og putre.

4 porsjoner:
250 g byggryn (bløtlagt natten over)
1 l eplejuice
50 g rosiner
100 g nøtter
200 g eple skåret i biter
Litt kanel

Kok byggrynene møre i eplejuice (ca 1 time).

Når grynene er møre, vend inn rosiner og eplebiter. La dette småputre litt med en stund. Det er best at eplebitene blir godt møre. Ha i hakkede hasselnøtter til slutt.

Tilsett eventuelt mer eplejuice eller vann - grøten skal være smidig og løs. 

Kanskje er det godt med litt kanel? (Det er ikke i Arne Brimis oppskrift, den er vår egen vri)

Dette er fin turmat som gir god energi!

Vel bekomme!

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral