Høy trivselsfaktor på turkafé

Det ble en veldig trivelig turkafé lørdag 25. april 2015 da minst 50 personer tok turen til Magnushuken. Trimgruppa og frivilligsentralen samarbeidet om dette arrangementet som ble veldig populært.

Her var det bare å slå seg ned rund bålet eller ta en tur langs kulturstien.

Mange ville prøve geocaching, og fikk god starthjelp av våre frivillige veiledere Sissel Hustad, Torbjørn Tinglum, Arne Staven og Bernt Buvarp. Etterpå var det bare å ut og lete etter cacher! 

Se bilder lenger ned.


Enkel og god turmat laget på bål
Vi hadde smaksprøver på turmat laget på bål. Både pinnebrød og epler bakt i folie falt i smak, og det er enkelt å lage og ta med på tur. Anbefales!

Pinnebrød
4 dl hvetemel
½ pakke tørrgjær
½ ts salt
2 ss olje
1 ½ dl melk

Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe seig. Putt deigen i en plastpose. Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

Prøv deg frem med varianter! F.eks. kan du ha i litt grovere mel, du kan ha i ost og sinke eller du kan lage kanelsnurr ved å rulle deigen i kanel og sukker før du steker den.

Enkle og deilige epler bakt i folie
Dette er en enkel dessert som lett kan tas med på tur! Forbered foliepakken hjemme og legg den i bålet i 10-15 minutter. Vips så er desserten klar!

Del eplet i båter, sprinkle over honning og dryss over kanel. Brett sammen foliepakken og den er klart til å tas med på tur!



Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral