Høstidyll 2018

​Høstferien 2018 er tilbakelagt og det er også Høstidyll. Det ble en flott uke og aldri har så mange barn og unge deltatt på aktiviteter. Da er det også veldig moro å arrangere!

Over 60 barn og unge har vært med på årets Høstidyll og deltatt på en eller flere aktiviteter hver. Aktivitetene gikk fra mandag 8. oktober til og med torsdag 11. oktober. I år var det så stor interesse for mange av aktivitetene at vi dessverre var nødt til å si nei til noen siden vi ikke har kapasitet til å ta imot et ubegrenset antall deltakere.
 
Frivilligsentralen takker samarbeidspartnere og sponsorer som har vært med på å gjøre denne uka så bra! Det har vært mye moro og opplevelser, og kanskje har noen blitt introdusert til noe de vil gjøre mer av.
Samarbeidspartnerne har vært Namdalseid Røde Kors, Namdalseid jeger og fiskarlag og Namsos Taekwondo-klubb. Tusen takk for at dere har stilt opp med tid og ressurser!
 
Vi takker Trøndelag fylkeskommune for økonomisk støtte til å kunne arrangere dette uten deltakeravgift. Vi takker også Bjørøya fiskeoppdrett for at Namdalseid Røde Kors fikk komme dit og få både omvisning og rib-tur på Bjørøyas regning. Coop Marked Namdalseid stilte med lunsj denne dagen i Flatanger.
 
Og ellers tusen takk til de frivillige som hjelper til. Uten foreldre og besteforeldre, og andre som liker å være med på dette hadde vi ikke kunnet arrangere det.


Barnas kjøkken
På Barnas kjøkken er det barna som er kokker, og det koser de seg veldig med! Men barn er barn, så det er samtidig veldig viktig å være nok voksne på kjøkkenet. Da er det bra at foreldre og besteforeldre stiller opp!

I år var det potet som var tema for dagen, og på menyen stod ulike potetretter. Hjemmelaget potetgull ble kjempepopulært! Og hvem skulle tro at det var å enkelt å lage potetlomper! Barna klarte det utmerket! Ingen gikk sultne hjem denne dagen, det er helt sikkert.
 
Meny:
Potetgull
Gratinerte poteter med bacon
Potetlomper (med pølse eller smør/sukker)
Regnbuesalat
Smuldrepai med eple
Søtpotetmuffins
Fruktspyd
Smoothie 



Kreativt verksted
Kreativt verksted på gammelbiblioteket er også en populær aktivitet. Denne dagen ble ivaretatt Yvonne Antonsen fra Kunstmuseet Nord-Trøndelag. Barna fikk i oppgave å tegne seg selv i helfigur, og deretter pynte og male som de ville. 19 barn lå på gulvet og tegnet, fullstendig oppslukt! Midt i økta fikk de spise lunsj på bygdakaféen. 



Leirdueskyting
Namdalseid Jeger- og fiskarlag stilte med kyndige instruktører og 11 ungdommer fikk prøve seg med hagleskyting. Det ble etter hvert mange felte «duer», dyktige skyttere som gjerne tok en ekstra runde med hagla. Noen hadde skutt leirduer tidligere, men de fleste var nybegynnere. Ingen tvil om at dette var en fin aktivitet. NJF håper på å se igjen noen av deltakerne igjen når den ordinære leirdueskytingen starter opp på nyåret! 



Konditorverksted
En ny aktivitet av året var konditorverksted, og dette var også kjempepopulært. Det var egentlig satt opp to grupper på mandag, men dette måtte avlyses pga. sykdom. Vi fikk satt opp ett erstatningskurs på onsdag i stedet. De som fikk tilbud om å være med her var de eldste som ikke hadde annen aktivitet den dagen. Det ble full aktivitet på skolekjøkkenet denne dagen og mange fine og kreative kaker! Alle fikk med sin kake hjem.



Bjørøya fiskeoppdrett
Det var en god gjeng som var på  tur til Bjørøya fiskeoppdrett i Flatanger onsdag. Røde Kors arrangerte tur i samarbeid med Bjørøya som sponset inngang og ribbtur. Det var omvisning på fiskeoppdrettet hvor både barn og voksne som var med fikk et innblikk i hva de jobber med. Her ble det orientert om historien for Bjørøya der de startet med 1.500 laks i 1982 og i 2017 produserte de 12.000 tonn laks.

Mange syntes nok også at RIB-turen i Flatangers skjærgård var stor stas! Det ble store bølger ut mot Folla, så lenger ut gikk de ikke.
 
Det ble tid til grilling, pølser sponset av Coop Marked Namdalseid, i den flotte gapahuken ved Akvasenteret. Nammdalseid Røde Kors sto for opplegget for denne fine turen og Eldnes Bussreiser sørget for at alle kom seg trygt fram.
 
Dette var en flott dag for både barn og voksne som var med på turen! Vi takker Jens Martin Olsen og Halvor Trefjord på Bjørøya Akvasenter for en spennende dag.



Paintball
Paintball var en aktivitet som var myntet på de litt eldre. Det er 12-årsgrense for å være med 14 ungdommer ble kjørt til Yttervik gård for en dag med mye moro. Lunsj fikk de også. Det ble grillede pølser og nydelige elghamburgere.

På Yttervik var det Oskar Bratberg som ledet ungdommene i spennende paintballkamper. Gruppen ble delt inn i fire lag og det var grundig planlegging før hvert «slag». Med 200 «malingsskudd» i magasinet var det noen som fikk seg en fargeklatt både her og der. 



Taekwondo
25 barn ville prøve seg på taekwondo da Namsos taekwondo-klubb kom til Namdalseid. Det var delt inn i to grupper basert på alder. Eskil Hestø og Bernt Bjørsvik var instruktører fra Namsos Taekwondo-klubb, og de kommer gjerne tilbake. 



Filmkveld
Filmkveld i samfunnshuset har blitt en tradisjon i høstferien, og hele 70 personer kom for å se den første filmen som var familiefilmen ”Coco”. Popcornkøen kl 17.55 var så lang at filmen ikke kunne startes presis.
 
Den andre filmen var ungdomsfilmen ”Divergent”, og her var det 20 publikummere som opplevde en spennende film som også har et alvorlig undertema.


Se også dekningen vi har fått i Lokalavisa #fjordtilfjord. Trykk her for å gå dit. 

Se vår bildekavalkade her. Trykk for å se bildene større.

Takk til vår hovedsponsor Trøndelag fylkeskommune!  

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral