Høstidyll 2017

Høstidyll 2017 er overstått for denne gangen, og både arrangør og deltakere er veldig fornøyde med fine dager og aktiviteter.

Høstidyll arrangeres av Namdalseid frivilligsentral og er et gratis og åpent arrangement for barn og unge.

Vi sender en stor takk til våre sponsorer som gjør det mulig for oss å arrangere dette helt gratis for alle som er med; Nord-Trøndelag fylkeskommune og Nortura er de som har gjort dette mulig i år!

Se bildegalleri nederst! 


Mandag - barnas kjøkken

Barnas kjøkken er et populært innslag, og vi tenker at det er viktig at barna får lov til å utfolde seg på kjøkkenet. Denne gangen valgte vi oss temaet høst og halloween. Så med andre ord tok vi halloween-feiringen litt på forskudd. Menyen bestod av skumle saker...

  • Grufulle kjøttboller
  • Uhyggelig tomatsaus
  • Skummel søtpotetmos
  • Grusomme gresskar
  • Skrekkelig spaghetti
  • Dødsgode mumiepølser
  • Søte halloweenkjeks
  • Og aller sist fikk alle pynte en uhyggelig kake for å ta med hjem!

Og selvfølgelig hadde vi også utskjæring av gresskar. Vi hadde en hobbystasjon og pyntet også bordene før bespisning. Alle 19 barna og 12 voksne var godt forsynte etter dagens måltid!

De voksne som er med fortjener også heder og ære for en flott dag! Uten de voksne som er med barna så hadde ikke dette gått rundt. De er en viktig del av arrangementet! Tusen takk for innsatsen! 



Tirsdag - legorobotprogrammering

Legorobotprogrammering er en ny aktivitet på Namdalseid, og vi var veldig glade for at vi hadde fått en avtale med Bjørn Sagmo fra Newton Namsos. Han kunne lære bort mye på en dag, og det var høy entusiasme blant deltakerne! Selv om det også er moro å bygge opp robotene så valgte Bjørn å starte med ferdigbygde roboter slik at deltakerne kunne fokusere på å lære programmeringen. 14 barn fra 5. klasse og eldre var med denne dagen.

Legoroboten vi brukte heter Lego Mindstorms EV3. Kodeklubben på Namdalseid kommer til å fortsette med legoroboter på sine kvelder. Følg med på facebooksiden: https://www.facebook.com/kodeklubbenNamdalseid/



Tirsdag - kreativt verksted

På kreativt verksted er det uendelige muligheter, og valget falt denne gangen på å lage en papirby! Det er en aktivitet som er kreativ og inspirerende uansett alder. Deltakerne våre denne gangen var fra 1.-7. klasse. Ved å skape en papirby fikk de se hvordan det gikk an å skape en tredimensjonal figur ut fra et flatt ark. Og de kunne utfolde seg på mange måter når de hadde reist huset sitt. Dette er også en super aktivitet å holde på med hjemme! Takk til Solveig Viken som var kreativ instruktør som holdt 17 barn i aktivitet en hel dag!



Onsdag - lage mat ute

Dette er et veldig populært kurs som vi har leid inn Grete Ekker til å holde mange ganger. Grete lærer oss å lage mat ute uten pølse. Og det er jo så mange muligheter!

Denne gangen fikk barna partere et lammelår og filetere en laks. Av lammet ble det både fårikål, lammegryte og grillspyd. Laksen ble pakket i folie og grillet. Vi hadde også veldig godt tilbehør i soppstuing, erter, stekte poteter og mye mer!

Pannekaker hører også til, og det er fint å steke på bål, selv om vi jukset litt denne gangen og hadde stekeplate med skjøtledning. 13 barn med tilhørende voksne koste seg denne dagen! Og ingen dro sultne hjem.



Torsdag - filmkveld

Torsdagskvelden i høstferien har blitt filmkveld, og dette er et populært tiltak! Tilsammen var ca 70-80 små og store på de to filmene vi viste. Frivilligsentralen stilte med kiosk, og det gikk unna med brus og popcorn!

Alle i familien kunne komme og se filmen "Vaiana", og deretter ble det mer fart og spenning i "Fast&Furious 8".


Se Høstidyll 2017 oppsummert på to minutter:


Her kan du se mange bilder fra aktivitetene våre:


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral