Høstidyll

Koselige og aktive dager i Høstferien! Tusen takk til MOWI for muligheten til å kunne gi ungene et gratis tilbud i ferien!

Atle Lajord og Tåfisbænde

Vi startet høstferien med en flott og familievennlig konsert. Lørdag 7. oktober var det nemlig kulturkafé med Atle Lajord og "Tåfisbænde" i foajeen i Fyret. 70 små og store hadde ei veldig trivelig formiddagsstund! Her fikk vi høre kjente sanger med høy allsangfaktor, morsomme sanger i ny drakt, og sanger til ettertanke. Det ble både smil, latter, allsang og trivsel! Denne flinke gjengen vil vi gjerne høre mer av! Takk også til 9. trinn med foreldre som stod for kaffesalget.

HØSTIDYLL

Mandag og tirsdag i høstferien hadde 25 barn meldt seg på årets høstidyll. Tusen takk til foreldre, besteforeldre og frivillige som stilte opp og gjorde det mulig å tilby mange ulike aktiviteter til ungene! Årets høstidyll ble vellykket takket være dere! Denne høstferien kunne de velge mellom:

Gårdsbesøk på Botnet

Lohne strøm Flått og Robin Flått åpnet det koselige småbruket sitt på mandag. På gården har de både ender, kalkuner, kaniner, geiter, katter og hund, og her var det veldig fint å komme på besøk. Ungene fikk lov til å mate og kose med dyra, og det ble servert deilige vafler i eldhuset på gården. Da gjorde det ingenting om det regnet litt utendørs.

 Button-verksted på biblioteket

Det var fire økter med button-verksted på biblioteket disse to dagene, og mange fine buttons ble produsert. Her ble det laget både personlige buttons, gaver til venner og flere kan glede seg over en mulig overraskelse til farsdagen! :) Vi brettet også fine bokmerker av papir. Noen fikk lest litt og lånt seg nye bøker til høstferien, mens andre bygde lego eller spilte sjakk.  


Skateboard og rulleskøyter

På parkeringsplassen utenfor Fyret ble det stor aktivitet. Rulleskøyter ble mest populært, og ikke alle hadde prøvd dette før. Det ble hinderløype rundt oppsatte kjegler og konkurranse-løp, mens andre utfordret seg etter hvert på bakken ned fra museumshaugen. Noen ble også inspirert til kreativ rolle-leik med rulleskøyter på beina. Takk til Monica og Baard som hadde ansvar for aktiviteten.

Baking på skolekjøkkenet

Før lunsj både mandag og tirsdag, var det baking på skolekjøkkenet på Jøa skole. Mandag ble det laget muffins, noen med kakao og andre med deilige sjokoladebiter, sammen med Linn. Tirsdag bakte ungene nydelig eplekake sammen med Rikke. Dette smakte veldig godt og ble en perfekt dessert etter den gode lunsjen servert av Fosnes Sanitetsforening. Flittige sanitetsdamer stilte også denne gangen opp med å ordne lunsj til alle barn og hjelpere som var med på årets høstidyll på Jøa. Å spise sammen skaper trivsel og godt fellesskap. Maten var sponset av MOWI, noe vi er veldig takknemlige for!

Hall-leik i Fyret

Jan Marius sørget for høy aktivitet og svette og fornøyde barn i storsalen på Fyret både mandag og tirsdag. Mandag var det aktivitet for 5. - 10. trinn, og tirsdag hadde småtrinnet mulighet til å melde seg på hall-leik. Det ble blandt annet fotball, jegerball, innebandy og frileik. Godt å få ut masse energi selv om man har ferie! :)

Besøk på et oppdrettsanlegg

Det var en stor opplevelse å få lov til å besøke et oppdrettsanlegg, og både barn og voksne ble tatt meget godt imot. De ble hentet i båt på Seierstad og tatt med for å besøke anlegget og flåten til MOWI. Det var spennende å få omvisning på anlegget og flåten. Ungene fikk være med på mating av fisken, de fikk lært mye nytt om oppdrett av fisk, og de fikk til og med servert gode vafler og drops under besøket. Tusen takk til Kenneth Frendalsvik og andre ansatte ved MOWI for en fantastisk aktivitet og for støtte til  kunne gjennomføre høstidyll gratis for barn og besøkende på Jøa i høstferien!

Filmkveld

Onsdag kveld var det filmkveld i foajeen. 25 store og små fikk med seg animasjonsfilmen, og 11 koste seg sammen med å se romantisk drama senere på kvelden. 


Tusen takk for ei fin uke fylt med mange gode opplevelser!

Se flere bilder i bildegalleriet under:




Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral