Høstferie = Høstidyll

Høstferien kom med Høstidyll! Vi har hatt både fantastisk vær og morsomme aktiviteter i denne uka! Og her vil vi dele noen av opplevelsene våre!

Ca 60 barn har hatt stor glede av aktivitetene vi har lagt til rette for i høstferieuka, og belønningen vår er å se engasjementet og gleden til de som deltar! Se vårt store bildegalleri nederst på denne siden. 

Tusen takk til alle frivillige som har hjulpet til på aktivitetene! Dette har vært moro å arrangere, og uten dere hadde det ikke gått! Og for frivilligsentralen er det viktig at vi kan tilby aktiviteter uten at det skal koste noe å være med. Så vi retter også en tusen takk til våre eksterne sponsorer som hjelper oss økonomisk. Denne høstferien er det God Fisk og NTE. Og ut over det finansieres aktivitetene av Namdalseid frivilligsentral og Idyll på Namdalseid.

Barnas kjøkken
Uka vår startet med aktiviteter på skolen mandag og tirsdag. På skolekjøkkenet hadde vi "Barnas kjøkken" begge dagene, og dette var veldig populært. Mandag var det 18 kokker i sving på kjøkkenet som lagde lakseburger, sjokolademousse, eplemos og kardemommescones. Vi dro alle hjem veldig godt forsynte, må vi si!


Yoga
Mandag var også yoga-dagen. Vi er glade for at Saskia Heringa kommer og har yoga-timer for oss! Det er en så bra treningsform for alle, og så er det også noe utenom det vanlige tilbudet. Og mange hadde lyst til å prøve det!

Vi fortsatte med "Barnas kjøkken" på tirsdag, og samtidig var det to store grupper som satte igang med blomsterdekorering og olabil-snekkering. Disse skulle også ha lunsj, så lunsjbordet ble rekordlangt denne dagen! Over 40 barn og voksne koste seg med fiskesuppe og focaccia langs langbordet som blomsterdekorasjonsgjengen hadde pyntet så fint.


Blomsterdekorasjon
De som deltok på blomsterdekorasjonvar dypt konsentrerte om oppgavene sine. Alle fikk lage en blomsterdekorasjon etter kyndig veiledning fra Randi Vorum som har butikken Stil og Stemning på Steinkjer. De lærte både om buketter og oppsatser, hvordan vanne en oasis, om kontraster og farger og mer til.


Olabil
Til olabil-prosjektet hadde vi hyret inn Gjenbruksagentene fra Namsos. Dette var også en veldig populær aktivitet, og det ble bygget tre skikkelig kule olabiler som ble nøye utprøvd etter lunsj.

På "Barnas kjøkken" fortsatte vi med aktiviteter etter lunsj, og der lagde vi en forfriskende fruktbowl og sjokoladekake. 

Lage mat ute
"Lage mat ute" er et opplegg som Grete Ekker har kjørt flere ganger på våre aktivitetsuker, og det har vært veldig populært. Så dette gjentar vi gjerne! Nå samlet vi oss på grillhytta på Sjøåsen, og tema for dagen var "vilt". Med det fantastiske høstværet vi har hatt denne uka så var det jo en opplevelse i seg selv å kunne tilberede maten ute. Vi lagde en kjempegod viltgryte med hjort og rein, og tilbehøret var kokt potet og grønnsakspakker. Vi stekte også deilige havrepannekaker, men høydepunktet var nok uten tvil krabbekoking! Det var stort engasjement rundt koking og knekking av store og gode krabber!

Vi ser at dette er en aktivitet og et kurs som fenger både barn og voksne, og det er noe med å få gode ideer til hva vi faktisk kan lage ute. Det finnes mye mer enn pølser, for å si det sånn. Man må bare få ideene, og de kan Grete hjelpe oss med! 

Fjellklatring
Tirsdag var det en gjeng som dro til fantastiske Hanshelleren på fjellklatring. Dette er jo faktisk en av verdens beste klatrevegger, så dette var jo litt av en opplevelse! Og det var luksus å bli tatt imot av Flatanger klatreklubb og få god hjelp til klatringa. Tusen takk til de for at de stilte opp for oss! Takk til Terje Skogheim for fine bilder fra dagen! 

Teaterverksted
Torsdag var siste dag for Høstidyll-aktivitetene, og denne dagen hadde vi teaterverksted på gammelbiblioteket. Det var idérike og kreative barn som samlet seg om dramalek. De kunne late som de var noen andre enn seg selv og skape sin egen magiske verden.  Det ble mange rare og morsomme historier ut av det! Takk til Hilde Lovise Fossvik som ledet barna gjennom en kreativ dag! 


Filmkveld
Vi har også etablert faste kvelder for filmkveld og brettspillkveld som en del av aktivitetsukene våre. Vi håper at vi kan opprettholde dette som en tradisjon og at mange synes at det er et godt tilbud. Vi har hatt godt besøk disse kveldene også.

Tirsdag kveld var det 10. klassen på Namdalseid skole som stod for filmkvelden, og brettspillkvelden på torsdag var det 3. klasse som arrangerte.  


Frivilligsentralen takker for engasjementet som alle har bidratt med denne uka, og som har gjort den til en veldig hyggelige høstferiedager for alle involverte! Håper vi sees flere ganger! 


Se bildegalleriet vårt for mange fine aktivitetsbilder:


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral