Herlig Høstidyll 2019

På Namdalseid har det vært herlig Høstidyll! Vi har hatt fire aktive dager i høstferien med varierte aktiviteter for barn og unge i alderen 6 til 15 år. Tilsammen har 52 barn deltatt på minst en aktivitet hver. I tillegg har vi filmkvelden som samler både barn og voksne. Vi er jammen meg heldige som får til dette på Namdalseid!

Namdalseid frivilligsentral arrangerte aktiviteter 7.-10 oktober, og vi retter selvsagt en veldig stor takk til vår hovedsponsor Trøndelag Fylkeskommune! Uten deres tilskudd kunne vi ikke arrangert aktivitetsuken. Tusen takk!
 
Her har vi en liten oppsummering for å dele opplevelsene våre, og helt nederst kan de som ønsker det se et større bildearkiv fra alle aktivitetene. Vi kan trygt si at både arrangør og deltaker er kjempefornøyd med årets Høstidyll!


Barnas kjøkken
 
Dette er en superpopulær aktivitet hvor det er rift om å få plass. Av praktiske årsaker må vi sette tak på hvor mange deltakere det er plass til på skolekjøkkenet. Takk til kokk Grete Ekker som kyndig koordinator og veileder!

Denn gangen testet vi ut hvordan det var å lage pasta fra bunnen, og pastamaskinen var overraskende lett å operere. Blir det noen pastamaskiner under juletreet i år tro?

Vi lagde også kjøttboller til pastaen sammen med en skikkelig god tomatsaus. Og så koste vi oss med hjemmelaget sorbet, sjokoladekjeks og cake pops. Noe for enhver smak!


Teaterverksted
 
Det første barna fikk da de kom på teaterverksted var rød klovnenese! Dette satte stemningen for en artig og leken dag! Paal Sandø som hadde ansvaret for dagen visste hvordan han skulle engasjere barna. De fikk en dag med egenproduserte fortellinger som endte opp med en fremvisning på ettermiddagen. Og hele 20 publikummere samlet seg til urpremieren!


Kreativt verksted
 
Sammen med "barnas kjøkken" så er kreativt verksted et fast innslag i våre aktivitetsuker, og dette er alltid populært og fullt hus! Det var Hege Stamnes som var kreativ leder for denne fine gjengen. De jobbet målbevisst og konsentrert, og de fikk utfolde seg med farger og uttrykk på maleplater. 

 


Utflukt til Bjørøya
 
Denne turen blir også kalt for ”RIB-turen”. Det er nok mange som synes det er artig å kjøre RIB. Det ble også en tur ut på Folla også; Litt skrekkblandet fryd for noen. Turen omfattet også omvisning på Bjørøya akvasenter.

Takk til Namdalseid Røde Kors for at dere arrangerer denne turen i samarbeid med Bjørøya AS. Ryktene tilsier at stemningen var så god at de allerede gleder seg til neste år! Takk til Coop Namdalseid som stod for lunsjen på denne turen. Fint vær, blått hav og glade barn! Dette ble en opplevelsesrik dag for 18 barn på tur til Flatanger.  


Søm og redesign
 
Redesign er jo noe som flere og flere blir opptatt av, og også 9 jenter som møtte opp hos Rita Solli Maritsdatter på håndarbeidsrommet på skolen. Rita hadde vært på loppemarked for å finne klær og stoff til redesign. Det ble jobbet godt og målbevisst med gymbager og forkleder. Sygleden var stor!


 Paintball på  Yttervik
 
Nok en populær aktivitet som ble fylt opp med deltakere. På Yttervik ble de utrustet med paintballutstyr, og så var det bare å utfolde seg i jakten på hverandre. To lag konkurrerte mot hverandre. Lunsjpause ble det også tid til på Yttervik. Fornøyde ungdommer tok bussen hjem etter endt kamp. 


Filmkveld
 
Mange har gledet seg til filmkveld, og det har blitt slik at det hører med til høstferien. Det er veldig koselig å arrangere dette når vi hører at barna gleder seg. Som alltid viste vi en familiefilm som alle kan se, og en film som er for de litt større. Og som alltid gikk det med mye popcorn! :-)


Se vår bildekavalkade:


Takk til vår hovedsponsor Trøndelag fylkeskommune! 


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral