Herlig Høstidyll!

Høstidyll 2015 ble fylt av mange spennende og opplevelsesrike aktiviteter. Formålet var å skape et variert fritidstilbud til alle barn og ungdom i Namdalseid i høstferien.

Dette ble kjempefine høstferiedager både for deltakerne og de frivillige! Her kommer en liten oppsummering av aktiviteter, og nederst på denne siden vil du finne et stort bildearkiv. 

Vi takker våre sponsorer og støttespillere som gjorde det mulig å arrangere dette kostnadsfritt for deltakerne!

  • Nord-Trøndelag Fylkeskommune
  • NTE
  • Skogsentreprenør Jon Eilert Bøgseth
  • Namdalseid Fjellstyre (stilte gratis hytte til disposisjon)

Vi retter en ekstra stor takk til de frivillige som gjorde arrangementet mulig! Dette er et viktig bidrag til at vi skaper oss et enda bedre lokalmiljø!

Arrangørene av Høstidyll 2015 var Idyll på Namdalseid, Namdalseid Bygdekvinnelag, Mental Helse Namdalseid og Namdalseid frivilligsentral.


Mandag

  • Gøy med yoga! Dette er både fysisk og psykisk styrke, samt avspenning og ro! Super trening!
  • Kreativt verksted på skolekjøkkenet samlet mange. Dette var et åpent arrangement uten påmelding så det var bare å stikke innom,
    og det var det mange som gjorde. På mandag var det diverse formingsaktiviteter som stod på programmet, og mange fikk utfoldet kreativiteten sin.
  • Matlaging stod også i fokus på kreativt verksted. Stina Kolstad fra Namdalseid bygdekvinnelag satte barn og ungdom i sving med å lage en deilig grønnsakssuppe med scones. Dette ble en populær lunsj til alle barna, og matkøen var imponerende. Etter lunsj koste vi oss med litt ingefærkjeks, eplekake m.m.
  • Det var fotball-lek både mandag og tirsdag. Her ble det full påmelding, og mange gutter og jenter fikk lekt seg på fotballbanen.
    • Fotokurs
      En dags fotokurs delt inn i to emner:
      1) komposisjon (for alle typer kamera)
      2) kamerateknikk (speilreflekskamera)
  • Fjellklatring på Stavenberget var også en vellykket aktivitet. Her var ungdom fra 8. klasse og eldre samlet til klatring under kyndig veiledning fra Einar Magne Steinkjer fra Steinkjer Klatreklubb. Selv om de var ute i naturen fikk det gratis servering, og gjengen på skolekjøkkenet sendte ut en god lunsjpakke til de med både varm mat og varm drikke.

Tirsdag

På tirsdag var det både malekurs og sykurs på skolen. Her var det mange som riktig koste seg med å lage ting. Det var moro å se på hvor engasjerte og fornøyde de var!


Onsdag

Lag mat ute på bål uten pølse! Det var en aktivitet som engasjerte både barna og foreldrene. Dette var en fantastisk dag på Sjøåsen med fint vær og nydelig mat. Barna var veldig engasjerte og stod for både matlaging og ikke minst mye spising. Det var rett og slett nydelig! Og her ble det mye inspirasjon å ta med seg hjem! Det ble laget laksepakker med grønnsaker, kyllingsuppe, bakte epler, bærsaft og grove pannekaker.

Ponniklubben på Brørsbakken var veldig populær både blant jenter og gutter. De hadde en finfin dag i stallen med blant annet stell og ridning.

Onsdag kveld var det brettspillkveld på gammelbiblioteket. Her var det trivelig stemning og koselig atmosfære. 1.-7. klasse møtte først med foresatte og hele 23 barn var tilstede. Det ble spilt, pratet og spist taco. Etterpå var det åpent for 8. klasse og eldre. De som møtte opp hadde det kjempekoselig, og neste gang oppfordrer vi flere i den aldersgruppen til å ta del i dette sosiale møtestedet!


Torsdag

Torsdag var siste dag av Høstidyll, og da var det aktivitetsdag sammen med HV-ungdomsgruppa i Namsos og Fosnes. Her var 14 ungdommer fra  7. klasse med ut på en spennende og opplevelsesrik aktivitetsdag. De fikk gratis buss til Spillumsstranda hvor de møtte HV-ungdommen. Dette var en aktivitet som ga mersmak og ungdommene selv oppfordret til at dette måtte gjentas!


Takk for samarbeidet til alle instruktører og aktivitetsledere!
Yoga: Saskia Heringa Tønne
Fotball-lek: Eirin Kaldahl Stenseth og Hanne Hallås
Foto: Monica Sotberg
Fjellklatring: Einar Magne Steinkjer
Sykurs: Rita Mari Solli Maritsdatter
Malekurs: Anne Lise Voll
Ponniklubb: Ina Moe Egenes
Lag mat i naturen: Grete Ekker
Aktivitetsdag med HV-ungdomstjenesten: HV-ungdomsgruppa i Namsos og Fosnes


Mediadekning:

Trønderavisa:

Namdalsavisa:

Lokalavisa:


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral