Frivilligforum 2018

Årets frivilligforum ble avholdt mandag 12. februar 2018. Frivilligforum skal være et møtested for frivilligheten i Namdalseid både faglig påfyll og gode diskusjoner.

Inspirasjonsforedrag
Vi startet med et inspirasjonsforedrag ved Hanne Falstad. Hun er seniorrådgiver i NHO og bor på Ørlandet. Denne kvelden hadde hun fokus på hvilke store ting som kan utrettes på små steder og hvordan møte endringer, og hun kalte foredraget sitt "Ikke spør hva Namdalseid kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Namdalseid!"

Bakgrunnen for denne innfallsvinkelen er at vi i Namdalseid står foran en endring i forbindelse med kommunesammenslåingen. Hanne la vekt på at det vil dreie seg om å møte endringer. Noen ganger kan det nye virke som en trussel mot det eksisterende, og hun mener at det er tre ting som må vektlegges; 1) timing og retning, 2) åpenhet og 3) bruk kunnskapen blant oss.
 
Det vil kreve noe av alle å gjennomføre endringer. Oppskriften på suksess mener Hanne er:
5% gode planer
15% sterk posisjon
80% gjennomføringsevne
 
Det er viktig med gode planer, men det er likevel viktigst at folk er engasjer og at ting gjennomføres!
 
Hvordan bli en suksessrik bygd? Alt er mulig med løsningsorientering, mot og gjennomføringskraft! 

Gruppediskusjoner
Tema for for kveldens gruppediskusjoner var "Frivilligsentralen 2025". Dette temaet var valgt med tanke på å utfordre folk til å tenke fremover på hva de vil at frivilligsentralen skal være på lang sikt.

Det ble gode diskusjoner rundt bordene, og frivilligsentralen kommer til å oppsummere dette og presentere konkrete tiltak. Det var stor enighet i at frivilligsentralen er viktig for som tar del i det, enten som deltaker eller som bidragsyter. Vi trenger også flere som bidrar for å bli mer robuste. Frivilligsentralen skal være en felles møteplass og arena for samhandling.

Trykk her for å lese oppsummering og tiltak etter gruppearbeidet. 

Valg av representanter
Frivilligheten kan stille med tre representanter med fulle rettigheter på frivilligsentralens årsmøte, og frivilligforum velger disse.
 
Kjell Inge Aas ble valgt inn som ny representant, og Eva Aune og Svein Brørs fortsetter. 

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral