Fornøyde barn på aktiviteter i høstferien

Da er Høstidyll 2023 over, og vi kan se tilbake på artige dager med varierte aktiviteter.

Også i år har det vært stor oppslutning om Høstidyll. 60 barn og unge har vært påmeldt en eller flere aktiviteter denne uka. I tillegg har vi hatt aktiviteter uten påmelding som også har hatt veldig god oppslutning.

Aktivitetskaféen mandag kveld satte rekord da det møtte opp 40 barn og 30 voksne! Her hadde vi det artig i lag med aktiviteter, bingo og kafé. Mange møtte også opp på den tradisjonelle filmkvelden vår torsdag kveld. Ca 55 barn og noen voksne kom på denne avsluttende aktiviteten.


Nå har vi arrangert aktivitetsuker for barn og unge i Namdalseid og Statland siden 2015. Med dette så er vi med på å gi barn og unge aktive og varierte aktiviteter i høst- og vinterferiene, og ikke minst gode ferieminner! Vi legger alltid vekt på at det skal være bredde- og lavterskeltilbud, og vi tror også at aktivitetene våre bygger opp under trivsel og inkludering i lokalmiljøet vårt. Vi vet at mange gleder seg til aktivitetsukene våre, og det varmer arrangørhjertet!

Vi takker Trøndelag fylkeskommune for økonomisk støtte! Med deres hjelp sammen med overskudd fra vår egen kafédrift så kan vi tilby disse aktivitetene uten deltakeravgift!

Vi må også rette en takk til alle foreldre som er med og bidrar der det trengs! Vi trenger denne hjelpen for å få det til å gå rundt, så det er et viktig bidrag til hele arrangementet!


Vi liker å vise frem aktivitetene våre med glade og fornøyde barn, så her kommer det en liten oppsummering med tekst og bilder. Nederst finner dere en bildekarusell med enda flere bilder.


Mandag - volleyball
Tusen takk til John Martin Buvarp som stiller opp som volleyballinstruktør og motivator! Han har mye å lære bort, og vi tror at det er noen volleyballrektrutter blant dagens unge. Vi hadde to økter hvor noen var med på en økt og noen var med på begge.

Mandag - Hall-leik
Det er godt å bruke opp energi og ha det gøy samtidig. Hall-leiken var godt organisert av Leah Kaldahl og Alma Sæther. 

Mandag - Dans
Leah Kaldahl og Alma Sæther som var aktivitetsledere fikk med seg mange danseglade. Denne aktiviteten kom i stand fordi det kom et konkret ønske fra noen som hadde lyst til at det skulle stå på programmet. Vi er veldig glade for å kunne oppfylle slike ønsker!

Mandag - Aktivitetskafé
Aktivitetskaféen var veldig godt besøkt med 40 barn og 30 voksne. Vi hadde halloween-verksted og høst-verksted som aktiviteter. Vaffelpressa gikk for fullt på kaféen, det er helt sikkert. Mange var veldig forventningsfulle til bingoen fordi de husket forrige gang. Det var fullt i kaféen da bingotallene ble lest opp. Og det er allerede knyttet forventninger til neste gang vi skal ha bingo! 

Tirsdag - Utekjøkken
Utekjøkken er en "tradisjonsaktivitet", og Grete Ekker stiller opp med mat på bål uansett vær. Dagen i forveien sluddet det, men likevel møtte deltakerne opp med engasjement og friskt mot. Utrolig nok ble det helt oppholds når det gjaldt og en skikkelig fin dag! Deltakerne var storfornøyde med å få lage seg egen pizza på bål. De lagde også pannekaker og mye annet godt. En ekstra skikkelig ros til all foreldrehjelp! (Dette er vel den aktiviteten som er mest populær blant foreldrene  på grunn av all den gode maten.)

Tirsdag og onsdag - Søm og redesign
De som "oppdager" denne aktiviteten koser seg veldig med den, og det har allerede kommet ønsker om at det skal være søm og redesign neste gang også. Vi får godsnakke med Anna Solum og May Lillian Stakset-Dahl som er flinke og tålmodige instruktører. Denne aktiviteten gikk over to dager, og det var tilsammen seks deltakere. De produserte en hel masse på disse dagene, og var tydelig veldig fornøyde. Det ble sydd luer, skjørt, t-skjorter, kosebukser, tights og toalettmapper. Et imponerende resultat av noen timers arbeid!

Onsdag - Animasjonsverksted
Dette var en ny vri på vårt tradisjonelle kreative verksted. Målgruppen var litt større barn og de fikk muligheten til å lære om historiefortelling og lage filmsnutter med egne figurer. Kreativiteten var stor! Takk til instruktør Yvonne Antonsen for en lærerik og kreativ dag! Dette ga mersmak!

Onsdag - Fruktverksted
Forming med frukt var en ny aktiviteti denne sammenhengen, og det ble produsert pinnsvin, skilpadder og påfugler. Disse fikk de ta med hjem for å spise, og så ble det fruktsalat sammen med lunsjen. En skikkelig fruktig og sunn dag! Takk til Grete Ekker for mye inspirasjon! Kanskje blir det kiwi-skilpadder til lørdagsgodt fremover?


Torsdag - Hest og ridning
Selv om alle aktiviteter er populære så er det likevel hest og ridning hos Kristina Kolstad som får foreldre til å sitte klar for å melde på sine håpefulle på det tidspunktet påmeldingen åpner. 14 barn fikk denne gangen være med på ridning og stallarbeid på Kolstad Stall og gård. Kristina har jo andre dyr også, og spesielt morsomt med alpakka.


Torsdag - Kreativt verksted på Statland
På Statland koste de seg med kreative prosjekter torsdag kveld. Noen lagde sparebøsser og andre laget lyslykter. På Statland er de så heldige at de har kreativt verksted hver torsdag. Det er åpent for alle, både i høstferien og alle andre torsdager. Dette har blitt en kreativ møteplass med folk i alle aldre. Aktiviteten ledes av Agnese Bertasjus.


Torsdag - Filmkveld
Filmkveld i Namdalseid samfunnshus er også en fast aktivitet. Denne filmkvelden ble en temakveld med to filmer fra Studio Ghibli som er japansk animasjonsfilm. 55 forventningsfulle publikummere møtte opp til dette som var siste post på programmet denne høstferien.

Takk for en flott uke til alle som har vært med som deltakere, foreldrehjelp og instruktører.


Se hele bildegalleriet vårt: 







Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral