Besøksvennkurs

Namdalseid besøkstjeneste er nyoppstartet, og mandag 15. juni hadde vi besøksvennkurs.

Det var stor interesse og hele 11 personer var på kurset som ble holdt av Røde Kors. Alle syntes det var en veldig informativt og bra kurs. Vi hadde jo hørt rykter om det på forhånd, og forventningene ble absolutt imøtekommet, og kanskje litt til.

Kursholder var Tore Fjerdingen fra Røde Kors som har lang erfaring innen feltet. Vi fikk mye informasjon om hvordan det er å være besøksvenn.

Vi vet at det var flere som ville gå på kurset som var forhindret, og det er sikkert flere som også vil gå på kurs når tjenesten blir mer kjent. Derfor blir det nytt kurs til høsten.

Nå blir neste steg å nå ut til de som ønsker besøk. Det blir spennende å komme igang. Og vi har flere tiltak. Blant annet skal vi arrangere aktivitetsdager på helstetunet og det skal bli månedlige treff for besøksvenner. Erfaring viser at det er viktig å ha et sted å møte andre besøksvenner for å utveksle erfaringer. 


Besøkshund
Vi håper også på at det blir flere besøkshunder i Namdalseid. Vi har en kandidat som skal gå på besøkshundkurs til høsten. Heia Tussi!


Namdalseid besøkstjeneste er et samarbeid mellom frivilligsentralen, Røde Kors, menighetsrådet og pensjonistlaget.

Vi har dannet en styringsgruppe som skal organisere besøkstjenesten. Styringsgruppa består av Monica Sotberg (frivilligsentralen), Solfrid Skevik (Røde Kors), Hild Moe (menighetsrådet) og Svein Brørs (pensjonistlaget).

Vi følger opplegget til Norges Røde Kors Besøkstjeneste med de retningslinjer de har. Blant annet så skriver alle besøksvenner under på en taushetserklæring og alle besøksvenner skal ha fått opplæring.

 «Den beste medisin for et menneske er et annet menneske» - Sitat fra Jens Meinich som stiftet Norges Røde Kors Besøkstjeneste.

Ta kontakt med Monica på frivilligsentralen for mer informasjon, uansett om du vil være den som går på besøk eller den som ønsker besøk! Telefon 479 00 191.


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral