Artige og varierte aktiviteter i høstferien

Høstidyll 2021 er over for denne gangen, og vi summerer opp uka i tekst og bilder.

Artige og varierte aktiviteter er ingredienser for en minneverdig høstferie!

60 barn har deltatt på en eller flere aktiviteter med påmelding denne uka. I tillegg har det vært enda flere innom på aktivitetene som ikke hadde påmelding, så totalt kan vi nok si at det er ca 100 barn som har hatt glede av en eller flere aktiviteter. 

Det er artig å se hvordan barna trives og har det artig sammen. Og så får de muligheten til å prøve andre aktiviteter enn det de er med på til vanlig.

Flinke og inspirerende instruktører har gjort en kjempebra innsats, og vi må også rette en stor takk til foreldre/besteforeldre som er med og gir oss en håndsrekning. Dette må til for å få alle aktivitetene til å gå rundt!

Vi har hatt et variert tilbud, og her følger en kort oppsummering dag for dag. Vi tror det er mange som kan ta med seg gode minner fra høstferien 2021.

Tusen takk til Trøndelag fylkeskommune som gir økonomiske bidrag som gjør at vi kan arrangere dette uten deltakeravgift!


For de som vil se flere bilder så ligger det et bildegalleri helt nederst. 


Hest og ridning

Til tross for mye nedbør var de hesteinteresserte full av motivasjon da de tilbrakte en dag hos Kristina Kolstad på Kolstad stall og gård. Det ble både ridning og stallarbeid, og mye kos med hestene!


Volleyball

Tusen takk til John Martin Buvarp og Berit Buvarp Aardal for en dag med volleyball i hallen! Her hadde det vært plass til flere, men de som kom fikk en fin treningsøkt med både ball og spenst. 


Taekwondo

Tusen takk til Namsos Tae Kwon Do Klubb som nok en gang stiller opp på våre ferieaktiviteter. Her har de inspirert jenter og gutter til en litt annerledes treningsform enn det vanlige. Sindre Leander og Adrian Myrseth fra Namdalseid er aktive i Namsos Tae Kwon Do Klubb, og stilte sammen med instruktørene. Vi tror nok at det var flere som ble inspirert til å lære mer.


Kreativt verksted og åpen kafé

Mandag kveld var det fult hus og stor stemning på biblioteket da ca 20 barn kom på kreativt verksted. Tusen takk til Nauma Husflidslag som hadde opplæring makramé for barn! I tillegg hadde vi andre kreative aktiviteter, og buttonmaskinen fikk kjørt seg hele kvelden. 


E-sport

Tirsdag hadde vi et samarbeid med Kulturskolen og Ungdomshuset Lagre'. Hit kom det ivrige spillere fra hele kommunen, deriblant fra Namdalseid. Her møttes de til spilling, og de fikk god hjelp til å lære teknikker på forskjellige spill. 

Lagre' er åpent hver tirsdag for 8. klasse - 3. vgs kl 17.00-21.00. For å delta så følg med på informasjon om påmelding på  facebook og instagram:
Instagram: www.instagram.com/namsosesport
Facebook: www.facebook.com/Namsosesport



Kreativt verksted med Kunstmuseet

En av aktivitetene på skolen på tirsdag var kreativt verksted. Tusen takk til Yvonne Antonsen fra Kunstmuseet. Hun har alltid spennende oppgaver på lager, og dagens tema var Halloween. Første gruppe ut var S-trinn som lagde halloweenpynt, mens andre gruppe med deltakere M-trinn lagde linoleumstrykk (også med Halloween som tema). 



Bakeverksted

Det luktet godt fra skolekjøkkenet hele dagen, og vi måtte love de som var med på andre aktiviteter at de skulle få smake. Det ble bakt horn, boller og kjeks i to økter. Og den første gruppen spanderte nybakte horn i lunsjpausen til de som var med på andre aktiviteter. Konsentrasjon og bakeglede preget skolekjøkkenet denne dagen.


Gøy i gymsal

Med den nye hallen så er det jo ikke gymsal lenger, men "gøy i hall". Her var det bare å springe fra seg litt energi, og Oda og Aurora var flinke instruktører med både turn og andre aktiviteter og leker.


Barnas utekjøkken

Grete Ekker inviterte til utekjøkken hjemme på Brumoen. Med hennes store engasjement for naturlig mat ble både kunnskap og smaker formidlet til barna. Og som mange vet så er også dette en veldig populær aktivitet å være med på for foreldre/besteforeldre! 



Barneforestilling på biblioteket 

Biblioteket var arrangør for det musikalske eventyret «Prinsessa som ikke kunne synge» med Fanteri Fantera. Her ble det mye latter og musikk. Mange tok turen, og det gjorde også en gruppe fra Vangstunet barnehage.


Aktivitetsdag med RS Ung

Dette ble en dag i det våte element, bokstavlig talt. Men regnet la ikke en demper på aktivitetene med RS Ung. Deltakerne fikk prøve seg i både robåt og motorbåt, og de fikk lære hva man bør ha med seg i båt og hva man skal gjøre hvis noen faller i vannet. Alle fikk prøve å kaste redningsbøye.

RS Ung er Redningsselskapets ungdomsorganisasjon og alle mellom 13 og 26 år kan bli medlemmer. I Namsos er det et lokallag, og her går det an å bli med for å drive med maritime aktiviteter og lære om båt, sjøvett og få ulike kurs. 


Filmkveld

Endelig var det filmkveld igjen! Av de som tok turen til Namdalseid samfunnshus var det noen som spurte om hvorfor det ikke kostet noe å gå på kino her slik det gjorde på andre steder. :-) 

Vi er glade for at tilbudet vårt fenger barn, ungdom og voksne! Det var 35 publikummere på den første filmen og 30 på den andre. Det synes vi er flott, og det viser at også dette er et fint møtested for bygda!


Lavterskeltur til Brørsheia 

Det var ikke folksomt på Brørsheia denne dagen, men det ble likevel en fin tur. Været denne uka har vært rimelig vått, men det var oppholdsvær og fint turvær mens vi gikk. Sludden satte inn da vi kom ned til parkeringen etter endt tur.



Bildekavalkade fra Høstidyll 2021

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral