Artige aktiviteter i vinterferien

Vi har hatt artige og varierte aktiviteter under årets Vinteridyll med mange fornøyde barn og unge!

Det var over 30 barn og unge som hadde meldt seg på aktiviteter i vinterferien i år. Dessverre ble ganske mange koronasyke, men de får ha moroa tilgode til neste gang! 

Alt i alt fikk vi til en uke med varierte aktiviteter. Her deler vi en oppsummering av uka, og så vil dere finne en bildegalleri med flere bilder nederst på siden.

Hest og ridning

Mandag startet vi med hest og ridning på Kolstad Stall og gård. Dette er jo en veldig populær aktivitet for både jenter og gutter! Litt sur vind var det denne dagen, men det var det nok ingen av barna som merket der de kunne boltre seg sammen med hestene. Litt skuffing av møkk og andre stalloppgaver prøvde de også. Det hører med til hesteverdenen. 

Aktivitetsdag på skolen

Tirsdag hadde vi aktiviteter på skolen med felles lunsj. 

En av aktivitetene på skolen var "Gøy i gymsal". Nå har vi jo en stor hall til rådighet, så her er det skikkelig med boltreplass. Aktivitetslederne hadde planlagt forskjellige leker og aktiviteter, og det var stor trivsel i hallen!

På skolekjøkkenet var det to grupper med konditorverksted med Grete Ekker. Først startet de eldste (fra 5. klasse og eldre), og de fikk pynte hver sin marsipankake. Først måtte de lage fyll og kjevle ut marsipanlokk, og så kunne de kose seg med blomster, blader og annen pynt. Grete lærte bort kunsten å lage marsipanroser, så her blir det kanskje enda flere flotte kaker fremover!

Den andre gruppen var 1.-4.-klassinger. De pyntet boller og muffins, og hadde det alle tiders med søt dekorering! De fikk blant annet bruke sukkerpasta som nærmest er som spiselig modelleire, så dette var skikkelig artig. Med spiselig glitter og farget melis så var det bare å slippe løs fantasien på pyntingen!

Vernepleierstudenter fra Nord Universitet hjalp til med lunsjen, og deltakerne spiste tomatsuppe og ostesmørbrød med god appetitt. Foreldre som var med fikk også lunsj.

Leirdueskyting

Tirsdag kveld inviterte Namdalseid jeger- og fiskarlag til leirdueskyting på Sjøåsen. Her var det både jenter og gutter som fikk prøve seg på skyting. 


Akedag

Torsdag inviterte vi til akedag. Denne dagen var åpen for alle, og selv om det var litt snøvær fra morgenen av så ble det en skikkelig artig og sosial dag i skileikbakken og gapahuken.

Seks vernepleierstudenter hadde i oppgave å arrangere denne dagen, og det ble både aking og grilling samme med barna. 

Pizzakveld med film, spill og andre aktiviteter

Siste post på programmet for årets Vinteridyll var Pizzakveld med film, spill og andre aktiviteter. Vernepleierstudentene som hjalp til lagde både pizza og smoothie, og etter den første filmen var det flere som ble igjen for å bygge technolego, spille spill og lage egne buttons med buttonsmaskinen.

Vi var spente på om de var noen som ville forsøke seg på Escape Room-spillen våre, og etter den siste filmen så var det noen som gjorde et forsøk. De kom ikke helt i mål på den timen de har til rådighet, men det var ikke noe å si på stemningen og gjennomføringsviljen. Dette er spill vi kan ta frem senere også. 



Bildegalleri

Trykk på bildene for å få de store.

Takk til Trøndelag fylkeskommune for økonomisk støtte! Vi er både stolte og glade for at vi kan tilby dette til våre barn og unge uten deltakeravgift!



Takk for fine vinterferiedager!

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral