Året 2016 hos Namdalseid Frivilligsentral

Namdalseid Frivillisentral har gjennomført et år med mange ulike aktiviteter. Dette er vi veldig godt fornøyde med! Nå håper vi at enda flere får lyst til å være med på det frivilligsentralen gjør, enten som deltakere eller som frivillige. Her kommer en oppsummering av året 2016.

Bygdakafé
Bygdakaféen er godt etablert på Namdalseid, og derfor er vi også veldig glade for at vi kunne utvide!

18. august åpnet vi bygdakafé på Statland. Nå tilbyr vi åpen kafé på Namdalseid Samfunnshus tirsdager kl 11.00 til 14.00 og på Statland Pensjonat torsdager kl 11.00-14.00. Alt drevet av frivillige! 


Frivilligforum
Dette året var det første gang vi arrangerte frivilligforum. Kvelden besto av inspirasjonsforedrag og gruppearbeid, med kveldsmat attåt. Her var det samlet ulike folk fra bygda vår til sosialt samvær og gode diskusjoner. 


Besøkstjenesten
Namdalseid besøkstjeneste er et samarbeidsprosjekt mellom frivilligsentralen, Røde Kors, pensjonistlaget og menighetsrådet.

Besøkstjenesten har hatt et aktivt år. Av nye aktiviteter som har kommet til dette året nevner vi sittedans og kara-kaffe. I tillegg har vi besøksvenner som besøker enkeltpersoner eller tar de med ut på tur, og så har vi månedlige bakedager og ukentlig leseombud. Vi har også en besøkshund, og snart får vi også en passasjersykkel. Et av prosjektene i 2016 var å klare å samle inn nok penger til å kjøpe inn en elektrisk rickshaw-sykkel. Dette gjorde vi i samarbeid med pårørendeforeningen, og sykkelen ble finansiert på rekordtid!

Besøkstjenesten har hatt to temakvelder i 2016. I juni hadde vi treff med demens som tema. Da hadde vi besøk av Iren Severeide fra Noen AS som hadde et interessant foredrag for oss. I desember hadde vi kombinert temakveld og julebord, og da var temaet KOLS. Da hadde KOLS-sykepleier Bente Sverkmo et interessant foredrag for oss. Dette er viktige kvelder hvor vi både lærer og deler erfaringer som besøksvenner på ulike måter. Og som besøksvenn er det en fin måte å være en del av et fellesskap på. 


Seniorsurf
Seniorsurf er et tilbud om dataveiledning til seniorer 55+. Dette er et godt etablert tilbud, men nye surfere er alltid velkomne til å bli med. Seniorsurf holdes på biblioteket annenhver torsdag, og det er god stemning med både dataveiledning og kaffeprat.

Vi avsluttet dette året med et julebord for alle deltakere og frivillige. Dette er et tilbud som de setter stor pris på.  


Lørdagskafé
Frivilligsentralen legger til rette for at lag og foreninger som ønsker det ka arrangere lørdagskafé første lørdag i måneden. I 2016 ble det arranger fem lørdagskaféer av lag og foreninger.

6. februar - hagelaget
5. mars - pensjonistlaget
2. april - 9. klasse
3. september - LHL Trimmen
8. oktober - juniorkorpset 

Kakefestival
Lørdag 5. november ble det for første gang arrangert kakefestival i Namdalseid. Det var frivilligsentralen som arrangerte dette som en alternativ lørdagskafe, og det var åtte deltakere med hver sin kake/dessert som stilte opp. Alle som var innom var jury og stemte på sin favoritt.  


Diverse aktiviteter

Frivilligsentralen har som mål å arrangere et bredt utvalg av aktiviteter som ikke blir tilbudt som annen organisert aktivitet. 

Arrangementer

  • Halloweenkveld for barn og ungdom
  • Førjulsdag
  • Aktivitetsuke for barn og ungdom i vinterferien
  • Aktivitetsuke for barn og ungdom i høstferien
  • Sommerfest for frivillige

Utflukter

  • Turkafé

Matkurs

  • Lage vårruller
  • Lage indisk kalkun

Andre kurs

  • Kurs i nettbrett og smarttelefon, i samarbeid med Telenor
  • Oppfriskningskurs for bilførere 65+, i samarbeid med Namdalseid Pensjonistforening og Statens Vegvesen.

Matkurs med indisk kalkun

Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral