Aktiviteter og opplevelser med Vinteridyll 2019

Nå har det vært vinterferie, og godt å ha fri fra skolen. Men det er jo også artig å ha gjort noe og opplevd noe på fridager.

Nå har Vinteridyll 2019 gått av stabelen. Vi håper at aktivitetsukene har blitt et kjent arrangement for de fleste, men hvis det er nytt for noen så går det ut på at vi legger til rette for aktiviteter og opplevelser i vinterferie og høstferie.

Tusen hjertelig takk til alle som har vært med på å få dette til å bli en artig uke for barn og unge i Namdalseid!

En ekstra takk til Trøndelag fylkeskommune og Sparebank1 SMN som har hjulpet oss med det økonomiske slik at vi kan arrangere uten deltakeravgift.

Denne vinterferien arrangerte vi aktiviteter fra mandag til fredag, 18.-22. februar, og det var 35 barn som var med på en eller flere aktiviteter hver (og også mange voksne). Det har vært matlaging både inne og ute, vi har fått brukt kroppen til fysisk aktivitet, og vi har vært sammen på tvers av aldersgrupper og generasjoner.
 
Etter å ha fått erfaring med slike aktivitetsuker så vet vi at ”Barnas kjøkken” og ”Kreativt verksted” er veldig populære aktiviteter. Det er flere som vil være med enn det er kapasitet til, så dessverre er det også noen som blir skuffet. Men det er rett og slett en begrensning på hvor mange det er mulig å ta inn. 


Barnas kjøkken

”Barnas kjøkken” ble en super dag på skolekjøkkenet. Mødre, fedre og besteforeldre var engasjert med barna i felles matlaging og spising. Grete Ekker var vår innleide som koordinerte og hadde overoppsyn med det hele.
 
I år var temaet ”Bestemors kjøkken” og ”Fastelavn”. Menyen bestod blant annet av kålruletter med potetmos og brun saus. Det var det nok fåtall som hadde smakt fra før.  Vi lagde også andre ting som blant annet gammeldags kjeks, gelekonfekt og lapper med hjemmelaget cottage cheese. Og så avsluttet vi en flott dag med fastelavnsboller med syltetøy og krem!

F.v.: Mohammad Almohammed, Ingrid Serine Høgden, Julie Fossum Mosdahl, Lotte Gystad, Selma Mork Dahl, Adeele Sääsk, Alva Engum, Åsmund Hynne Kolstad, Alexander Fossum Mosdahl, Ibrahim Almohammad og Kevin Bergli. Bak: Elea Sotberg-Hanssen, Hanna Karoline Høgden og Alinour Hammoud. 


Kreativt verksted

På ”Kreativt verksted” var det forventningsfulle barn som møtte opp til en dag med maling. Hege Stamnes hadde forberedt et prosjekt hvor barna skulle male seg selv som et tre og legge vekt på ting eller mennesker som betyr mye for de. Ivrige barn var dypt konsentrert, og de avsluttet med en kunstutstilling hvor alle fortalte om maleriene sine. 


Lage mat ute

Onsdag var dagen for å lage naturlig mat ute på bål sammen med Grete Ekker. Dette har vi hatt flere ganger, og det er en populær aktivitet. Det kom forslag om å kalle det ”Barnas kjøkken – utendørs”, og det er jo veldig treffende, så til senere blir det kanskje hetende det.
 
Det var ivrige unge kokker, og det gikk riktig unna med kutting, visping, steking og grilling. Alt ble laget fra bunnen!
 
På menyen stod det grillet laks, grillet skreirogn, grillet lammelår, stekte grønnsaker med hvitløk og ingefær, røkt laks på flatbrød, havrepannekaker med syltetøy av skogsbær, kokt bærsuppe og kokt fersk pasta med sopp. Alt laget på stedet. Som ekstra snavel var det nøtter, svisker, tranebær og frukt. Ingen gikk sultne hjem denne dagen nei.
 
Etter en god matøkt så var det artig med aking i bakken! 

De som titter på kameraet her er på venstre side Eline Strand og Ingrid Serine Høgden. På høyre side ser vi fra øverst ved bordet Emil Altin Bondø, Thalia Fossli, Mohammad Almohammad, Ibrahim Almohammad og Ahmed Almohammad 


Fysisk aktivitet torsdag og fredag 

De to siste dagene i vinterferien ble det fokus på fysisk aktivitet. Namsos Taekwondo-klubb hadde en treningsøkt for nybegynnere både torsdag og fredag. Noen hadde prøvd det før og noen ble introdusert for dette for første gang. 14 barn var med på dette, og det var mye svette og treningsglede å observere. Vi takker Eskil Hestø, Bernt Bjørsvik og Ida Hildrum Skogås som gode læremestre de var!

På torsdag hadde Kari Anita Moe som driver Yoga Hanimeli på Steinkjer, en spennende yogatime for 13 barn og voksne. Dette ble avsluttet med magisk avspenning til lydbad med gong og andre instrumenter med herlige vibrerende lyder.

 
Fredag avsluttet vi hele Vinteridyll med bassenglek, og det telte 14 hoder ute i vannet. Bernth-Erik Øien Fossli og Sissel Sverkmo stilte som badevakter fra Namdalseid Røde Kors. Det var mye moro og plasking i bassenget, og noen fikk kanskje brukt opp siste rest av energi før helgen.  



Filmkveld

Torsdagskvelden var det filmkveld, og det var godt oppmøte med 45 gjester på de to filmene vi viste. En familiefilm, og en film for ungdom og voksne. Dette er også en fin møteplass på tvers av aldersgrupper og generasjoner. 


Vi har mange flere bilder fra aktivitetene våre. Se de i bildegalleriet under: 


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral