Nyttig nettverk for besøkstjenesten

Besøkstjenesten på Namdalseid hadde førjulstreff med faglig tema tirsdag 28. november. 15 personer fra besøkstjenesten deltok denne kvelden. Da er det frivillige som er med som besøksvenner, driver kara-kaffe, bakedager, leseombud og sittedans. Og det nyeste tiltaket fra besøkstjenesten er kaffering, hvor vi skal få til trivelige "kaffeslaberas" hjemme hos folk!

Besøkstjenesten drives av frivilligsentralen, Røde Kors, menighetsrådet og pensjonistlaget, og vi legger stor vekt på denne typen treff blant de som bidrar med frivillig innsats. Det er nyttig å treffes og utveksle erfaringer. Og vi liker også å ha faglige tema som kan komme besøkstjenesten til gode.

Denne gangen var det Wenche Arnø fra Helsehuset i Namsos som hadde foredrag om "kosthold og eldre". Det ble bra engasjement og diskusjon rundt temaet. Spesielt når vi selv begynte på ribba og det som hørte til...

Det Wenche var veldig opptatt av var at når man blir eldre og skral (gjelder ikke friske eldre), så blir det desto viktigere å få i seg næringsrik mat. Helsehuset i Namsos har stor fokus på ernæring for eldre fordi alle kroppens funksjoner påvirkes av feilærnæring, og livskvaliteten reduseres.

Wenche poengterte veldig godt hvor viktig det er å drikke vann! De eldre må venne seg til å ha en vannflaske ved siden av seg, og et par turer ekstra på do er bare bra aktivitet istedet for å sitte i ro i stolen.
Wenche satte det i sammenheng med å fortelle at et lårhalsbrudd faktisk kan komme av for lite drikke! man blir svimmel av for lavt vanninntak, og dermed kan det være gjort.

Det er ikke alltid stas med mat når man sitter alene. Og matomsorg er viktig, og det er mange som kan gi det. Det kan være frivillige, pårørende, møtepunkt, måltidsfelleskap, hjelp til å handle mat, matkurs, måltidsvenn m.m. Kanskje det er noen gode ideer blant frivilligheten i Namdalseid!?

Vi fortsatte kvelden med en ernæringsrik middag som bestod av ribbe, medisterkake, pølser og mye godt tilbehør, og vi toppet den med en deilig riskrem!


Kontakt

Stavarvegen 2, 7856 Jøa
 

Organisasjonsnummer
942875967

Sosiale media

2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral