Asiatiske vårruller gir vann i munnen

Hjemmelagde vårruller kan for noen virke som en innviklet jobb, men det er jo veldig godt! Så derfor hyret vi inn spesialister å området for å virkelig lære hvordan dette skal gjøres. Og resultatet ble kjempebra! Vi lærte å lage fyll og hvordan vi skulle rulle. Og det var jo ikke noe hokus pokus i det hele tatt.

Kursinstruktører var Laxumy Kathiravel fra Kathiravel Asiatiske Matvarer på Namsos og Karin Kvebæk. 


Slik lages fyllet:

  • Stek løk i olje, la den bli litt brun
  • Ha i grønn chilli
  • Ha i ferdigstekt kjøttdeig (vi brukte svinekjøttdeig og kyllingkjøttdeig)
  • Tilsett krydder (Mama Sita's eller fersk ingefær)
  • Tilsett 1 ss buljong (lurt å kjøpe riktig sort på den asiatiske butikken i Namsos)
  • Ha i kinesisk kål (ikke det samme som kinakål), revet gulrot, purreløk, fersk koriander og isbergsalat.
  • Bland godt og tilsett kikkoman soyasaus 
  • Glassnudler skal legges i lunkent vann i 5 minutter før de siles av og klippes godt opp
  • Bland i glassnudlene sammen med grønnsaker og kjøtt

Fyllet legges på rispapir, ca 1 ss.
Rulles godt. Pass på at det er tett slik at det ikke kommer olje inni vårrullen under stekingen.

Vårrullene friteres i olje til de er gyldne.
Bruk gjerne solsikkeolje i en kasserolle. Når du bruker steketermometer kan du følge med på temperaturen. Steketemperaturen skal være mellom 160 og 180 grader. Oljen bør ikke overstige 180 grader da den skiller seg og danner uheldige stoffer.

Pass på brannfaren! Ha et lokk klart i tilfelle røykutvikling!

Bruke en sleiv med hull for å fiske opp vårrullene fra frityroljen.

Serveres med ris, søt chillisaus og salat.


2024 © Namdalseid og Jøa Frivilligsentral